Похувани равиоли

Приготвување:

Добро загрејте го маслото во тенџере на средна температура.

Изматете ги јајцата и измешајте ги со хоплата. Ставете го брашното во посебен сад. Истурете ги лебните трошки во трет сад.

Извадете ги равиолите од замрзнувачот. Една по една, макајте ги равиолите во смесата од јајца за убаво да се обложат, потоа извалкајте ги во брашното, па потоа повторно нурнете ги во смесата од јајца и на крај во лебните трошки.

По 3 или 4 во исто време, спуштајте ги равиолите во маслото и пржете ги 1,5 до 2 минути, додека површината не стане златнокафеава, а филот врел. Потемнуваат брзо, така што гледајте ги цело време.

Положете ги на кујнска хартија и повторете со остатокот од равиоли. Пренесете ги во чинија за сервирање, посипете ги со пармезан и магдонос и сервирајте со доматниот сос.

Состојки:
  • 1 л растително масло
  • 6 цели јајца
  • 100 мл неутрална хопла
  • 250 г брашно
  • 250 г солени лебни трошки
  • 24 цели замрзнати равиоли (со сирење или со месо)
  • 250 мл доматен сос со лук, кромид и зачини, загреан
  • рендан пармезан
  • 1 лажица свеж магдонос

Објавено

Среда, Јуни 27, 2018 - 21:56

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе