Приготвување:Ставете го брашното во плитка чинија и додајте малку сол и црн пипер. Ставете ги јајцата во друга плитка чинија. Во трета чинија здробете ги житарките со чаша, оставајќи и некои поголеми парченца. Извалкајте ги пилешките ленти прво во брашното, потоа во јајцата, а потоа во житарките. Загрејте многу масло во голема тава на средна топлина. Пржете ги лентите додека да добијат златнокафеава боја, 5 до 7 минути, вртејќи ги за да не изгорат. Редете ги на салфети за да се впие маслото и уште еднаш посолете ги ако треба. Послужете ги со кечап. | Состојки:4 пилешки гради исечени на подебели ленти1 чаша брашно 2 цели јајца, матени сол и црн пипер 2 чаши житарки масло, за пржење кечап, за сервирање |
Пилешки прсти со житарки

Објавено
Недела, Февруари 16, 2020 - 11:31