Пилешки прсти со житарки

Приготвување:

Ставете го брашното во плитка чинија и додајте малку сол и црн пипер. Ставете ги јајцата во друга плитка чинија. Во трета чинија здробете ги житарките со чаша, оставајќи и некои поголеми парченца.

Извалкајте ги пилешките ленти прво во брашното, потоа во јајцата, а потоа во житарките.

Загрејте многу масло во голема тава на средна топлина. Пржете ги лентите додека да добијат златнокафеава боја, 5 до 7 минути, вртејќи ги за да не изгорат. Редете ги на салфети за да се впие маслото и уште еднаш посолете ги ако треба.

Послужете ги со кечап.

Состојки:
4 пилешки гради исечени на подебели ленти

1 чаша брашно

2 цели јајца, матени

сол и црн пипер

2 чаши житарки

масло, за пржење

кечап, за сервирање

Објавено

Недела, Февруари 16, 2020 - 11:31

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе

Турската влада има нови барања од социјалните медиуми и дигиталните платформи како што се Фејсбук (Facebook), Ватсап (Whatsapp), Инстаграм (Instagram) и Твитер (Twitter). 

повеќе