Пилешки прсти со житарки

Приготвување:

Ставете го брашното во плитка чинија и додајте малку сол и црн пипер. Ставете ги јајцата во друга плитка чинија. Во трета чинија здробете ги житарките со чаша, оставајќи и некои поголеми парченца.

Извалкајте ги пилешките ленти прво во брашното, потоа во јајцата, а потоа во житарките.

Загрејте многу масло во голема тава на средна топлина. Пржете ги лентите додека да добијат златнокафеава боја, 5 до 7 минути, вртејќи ги за да не изгорат. Редете ги на салфети за да се впие маслото и уште еднаш посолете ги ако треба.

Послужете ги со кечап.

Состојки:
4 пилешки гради исечени на подебели ленти

1 чаша брашно

2 цели јајца, матени

сол и црн пипер

2 чаши житарки

масло, за пржење

кечап, за сервирање

Објавено

Недела, Февруари 16, 2020 - 11:31

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе