Пилешки прсти со житарки

Приготвување:

Ставете го брашното во плитка чинија и додајте малку сол и црн пипер. Ставете ги јајцата во друга плитка чинија. Во трета чинија здробете ги житарките со чаша, оставајќи и некои поголеми парченца.

Извалкајте ги пилешките ленти прво во брашното, потоа во јајцата, а потоа во житарките.

Загрејте многу масло во голема тава на средна топлина. Пржете ги лентите додека да добијат златнокафеава боја, 5 до 7 минути, вртејќи ги за да не изгорат. Редете ги на салфети за да се впие маслото и уште еднаш посолете ги ако треба.

Послужете ги со кечап.

Состојки:
4 пилешки гради исечени на подебели ленти

1 чаша брашно

2 цели јајца, матени

сол и црн пипер

2 чаши житарки

масло, за пржење

кечап, за сервирање

Објавено

Недела, Февруари 16, 2020 - 11:31

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе