Пилешки прсти со житарки

Приготвување:

Ставете го брашното во плитка чинија и додајте малку сол и црн пипер. Ставете ги јајцата во друга плитка чинија. Во трета чинија здробете ги житарките со чаша, оставајќи и некои поголеми парченца.

Извалкајте ги пилешките ленти прво во брашното, потоа во јајцата, а потоа во житарките.

Загрејте многу масло во голема тава на средна топлина. Пржете ги лентите додека да добијат златнокафеава боја, 5 до 7 минути, вртејќи ги за да не изгорат. Редете ги на салфети за да се впие маслото и уште еднаш посолете ги ако треба.

Послужете ги со кечап.

Состојки:
4 пилешки гради исечени на подебели ленти

1 чаша брашно

2 цели јајца, матени

сол и црн пипер

2 чаши житарки

масло, за пржење

кечап, за сервирање

Објавено

Недела, Февруари 16, 2020 - 11:31

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе