Пилешки прсти со житарки

Приготвување:

Ставете го брашното во плитка чинија и додајте малку сол и црн пипер. Ставете ги јајцата во друга плитка чинија. Во трета чинија здробете ги житарките со чаша, оставајќи и некои поголеми парченца.

Извалкајте ги пилешките ленти прво во брашното, потоа во јајцата, а потоа во житарките.

Загрејте многу масло во голема тава на средна топлина. Пржете ги лентите додека да добијат златнокафеава боја, 5 до 7 минути, вртејќи ги за да не изгорат. Редете ги на салфети за да се впие маслото и уште еднаш посолете ги ако треба.

Послужете ги со кечап.

Состојки:
4 пилешки гради исечени на подебели ленти

1 чаша брашно

2 цели јајца, матени

сол и црн пипер

2 чаши житарки

масло, за пржење

кечап, за сервирање

Објавено

Недела, Февруари 16, 2020 - 11:31

За транспортерите – благодарам, за мерките – итност, за компаниите надеж дека Владата ќе ги искористи сите ресурси на државата за да ги одржи во живот, без разлика на цената што треба да се плати за тоа.

повеќе

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе

Најголемата закана од оружје засновано на ВИ не доаѓа од поединечни земји. Заканата ќе дојде од недржавни актери.

повеќе