Миризливо свинско филе

Приготвување:

Измешајте го кимот со црвениот пипер, ѓумбирот, лукот, солта и црниот пипер и измачкајте го свинското филе. Маринирајте околу еден час или во фрижидер преку ноќ.

Загрејте ја рерната на 200 степени. Загрејте голема тава со растително масло и испржете го свинското месо, вртејќи го на 2-3 минути додека рамномерно да потемни од секоја страна.

Префрлете ја тавата во рерна и печете го филето 10 минути, повремено превртувајќи. Оставете да отстои 10 минути, па исечете го на парчиња и послужете.

Состојки:
2 чешниња лук, излупени и исечкани

1 лажица свежо рендан ѓумбир

сол

црн пипер

1 лажичка мелен ким

½ лажичка мелен црвен пипер (или повеќе по вкус)

1 лажица растително масло

свинско филе (околу 500 г)

Објавено

Вторник, Октомври 27, 2015 - 10:06

Според Законот за вработените во јавниот сектор, службениците можат да примаат подароци во вредност до 3000 денари годишно, што се смета за „пониска вредност“.

повеќе

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе