Миризливо свинско филе

Приготвување:

Измешајте го кимот со црвениот пипер, ѓумбирот, лукот, солта и црниот пипер и измачкајте го свинското филе. Маринирајте околу еден час или во фрижидер преку ноќ.

Загрејте ја рерната на 200 степени. Загрејте голема тава со растително масло и испржете го свинското месо, вртејќи го на 2-3 минути додека рамномерно да потемни од секоја страна.

Префрлете ја тавата во рерна и печете го филето 10 минути, повремено превртувајќи. Оставете да отстои 10 минути, па исечете го на парчиња и послужете.

Состојки:
2 чешниња лук, излупени и исечкани

1 лажица свежо рендан ѓумбир

сол

црн пипер

1 лажичка мелен ким

½ лажичка мелен црвен пипер (или повеќе по вкус)

1 лажица растително масло

свинско филе (околу 500 г)

Објавено

Вторник, Октомври 27, 2015 - 10:06

Новинарите на хрватски ТРИС се приклучија во патувачкиот новинарски карван до земјата без име.

повеќе

Лидерството на опозициската ВМРО-ДПМНЕ мора да излезе јавно, на прес конференција, заедно со сите пратеници, и да објават прекин на секакво понатамошно учество во дискусија на собраниската седница.

повеќе

Според Агенцијата за вработување, најмногу невработени има меѓу дипломираните правници, економисти, професори по одделенска настава на македонски и албански јазик и социјални работници. 

повеќе