Јагнешки ребра со лук и мајчина душица

Приготвување:

Загрејте ја рерната на 180 степени. Истријте ги ребрата со многу сол и пипер. Загрејте тава на висока температура и ставете малку масло. Додајте ги ребрата во тавата и пржете ги додека да поруменат од двете страни (околу 3 минути по страна).

Пренесете ги на чинија и оставете да се изладат 1-2 минути. Потоа истријте ги со сечканиот лук, мајчината душица и маслиновото масло. Ставете ги во тавата обложена со алуминиумска фолија, со коските нагоре, и печете ги 20 минути на 180 степени. Оставете ги да „здивнат“ десет минути пред сервирањето.

Исечете ги на поединечни парчиња (со 1-2 коски по парче) и послужете ги со лимон-пире.

Состојки:
2 парчиња јагнешки ребра

6 чешниња лук, ситно сечкани

2 лажици меленa мајчина душица

3 лажици маслиново масло

сол

црн пипер, свежо мелен

сончогледово масло

Објавено

Понеделник, Март 14, 2016 - 11:24

„Сметам на вас“. Со овие зборови, претседателот Макрон апелираше до граѓаните на Северна Македонија да гласаат за Преспанскиот договор на референдумот на 30 септември 2018.

повеќе

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе