Јагнешки ребра со лук и мајчина душица

Приготвување:

Загрејте ја рерната на 180 степени. Истријте ги ребрата со многу сол и пипер. Загрејте тава на висока температура и ставете малку масло. Додајте ги ребрата во тавата и пржете ги додека да поруменат од двете страни (околу 3 минути по страна).

Пренесете ги на чинија и оставете да се изладат 1-2 минути. Потоа истријте ги со сечканиот лук, мајчината душица и маслиновото масло. Ставете ги во тавата обложена со алуминиумска фолија, со коските нагоре, и печете ги 20 минути на 180 степени. Оставете ги да „здивнат“ десет минути пред сервирањето.

Исечете ги на поединечни парчиња (со 1-2 коски по парче) и послужете ги со лимон-пире.

Состојки:
2 парчиња јагнешки ребра

6 чешниња лук, ситно сечкани

2 лажици меленa мајчина душица

3 лажици маслиново масло

сол

црн пипер, свежо мелен

сончогледово масло

Објавено

Понеделник, Март 14, 2016 - 11:24

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе