Говедско со брокули

Приготвување:

Измешајте ги соја сосот, пилешката супа, медот, оцетот, кафеавиот шеќер, лукот, сончогледовото масло, пченкарното брашно, лутиот сос, ѓумбирот, црвениот пипер и 50 мл вода; оставете ја смесата на страна.

Загрејте го маслиновото масло во голема тава на средно-висока топлина. Ставете го говедското и пржете го, превртувајќи го еднаш, додека да потемни, околу 3-4 минути. Додајте ги брокулите и смесата со соја сос и динстајте додека месото да омекне, а сосот да згусне, околу 3-4 минути.

Послужете го веднаш.

Состојки:
80 мл соја сос

150 мл пилешка супа од коцка

4 лажици мед

2 лажици вински оцет

2 лажици кафеав шеќер

3 чешниња лук, здробени

1 лажица сусамово масло (може и сончогледово)

1 лажица пченкарно брашно

1 лажичка лут сос

1 лажичка мелен ѓумбир

1/4 лажичка црвен пипер

1 лажица маслиново масло

500 г говедски стек, сечен на тенки парчиња

1 главица брокула, исечена на цветови

Објавено

Понеделник, Март 16, 2015 - 10:31

Коментари

Промовирање на родителското отсуство и за таткото на детето кое како опција постои во Законот за работните односи, но само ако не го користи работничката.

повеќе

(Полемика: „Стратегија за прашањето на користење на уставното име на Република Македонија во ООН“, Игор Јанев, МКД.мк, 11 ноември 2017)

повеќе

Зоран Заев од позиција на премиер удира во самите темели на асномска, антифашистичка Македонија.

повеќе