Смокви во сируп од мед и павлака

Приготвување:

Пресечете ги смоквите на половина.

Загрејте го медот на средна температура и ставете ги во него смоквите со исечената страна надолу, па варете додека да се карамелизираат (околу 3 минути).

Превртете ги смоквите и гответе уште околу една минута. Додајте го циметот.

Во чаши за сервирање ставете слој од смоквите сосе сирупот. Одозгора ставете од павлаката и врз неа ставете уште една смоква. Попрскајте со преостанатиот сируп и со оревите.

Состојки:
  • 8 зрели смокви
  • 4 лажици мед
  • 200 мл павлака
  • прстофат мелен цимет
  • 4 лажици печени сечкани ореви, бадеми или ф'стаци

Објавено

Сабота, Ноември 4, 2017 - 13:07

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе

Нема пазар доколку нема информации. Дајте ги информациите за пазарот на грозје.

повеќе