Приготвување:Загрејте ја рерната на 180 степени. Премачкајте ја тавата за печење со малку масло. Излупете ги бананите и добро изгмечете ги. Додајте им ги кафеавиот шеќер, маслото, млекото и јајцата и убаво измешајте. Додајте ги брашното, прашокот за печиво, солта и циметот и промешајте. Додајте половина од чоколадата, искршена на мали парченца. Префрлете го тестото во подготвената тава и одозгора посипете ги останатите парченца чоколада. Печете 18-22 минути, додека чепкалката боцната во центарот не излезе чиста. Целосно изладете го колачот и исечете го на коцки. | Состојки:5 многу зрели банани3/4 чаши кафеав шеќер 1/4 чаша масло 1/4 чаша млеко 2 јајца 1,5 чаша брашно 1 ќесичка прашок за печиво 1/2 лажиче сол 1 лажиче цимет 200 г чоколада за готвење |
- Македонија
- Спорт
- Свет
- Забава
- Култура
- Кујна
- Фото
- 66НОВИ / 24h
- 1 од 11
- следно ›
- Контакт