Коцки од чоколада и кикиритки

Приготвување:

Обложете квадратна тава за печење со мрсна хартија.

Измешајте ги стопениот путер, мелените бисквити и шеќерот. Од путерот од кикиритки оставете 2 лажици за подоцна и остатокот додајте го во смесата, а потоа рамномерно нагмечете ја во подготвената тава за печење.

Во микробранова печка или на шпорет стопете ги преостанатите 2 лажици путер од кикиритки со чоколадата. Мешајте додека смесата да се изедначи. Намачкајте ја врз слојот со путер од кикиритки.

Ладете го колачот во фрижидер додека не биде целосно цврст, најмалку 2 часа. Оставете го на собна температура 10 минути пред сечењето. Служете го разладен.

Состојки:
120 г солен путер, стопен

150 г мелени бисквити

250 г шеќер

300 г мазен путер од кикиритки

200 г чоколада за готвење

Објавено

Вторник, Март 31, 2020 - 22:39

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе