Глазура од крем сирење

Приготвување:

Во оладен сад матете ја павлаката со голема брзина на миксерот, додека не почнат да се формираат врвчиња.

Покријте ја и ставете ја во фрижидер.

Во голем сад изматете ги крем сирењето, шеќерот и ванилата додека добро да се соединат, околу 2-3 минути со голема брзина. Важно е крем сирењето и шеќерот да бидат убаво изматени, затоа немојте да го брзате овој чекор.

Убаво измешајте го шлагот со смесата од крем сирење.

Состојки:
1 чаша слатка павлака

250 г крем сирење (омекнато)

3/4 чаша шеќер

1 лажичка екстракт од ванила

Објавено

Петок, Јануари 1, 2021 - 18:57

Вакцинирањето преку ред, слабата стратегија и лошата комуникација со јавноста ги обележаа првите месеци на вакцинирање во Хрватска која во моментов е близу дното на ЕУ во однос на процентот на вакцинирана популација. 

повеќе