Глазура од крем сирење

Приготвување:

Во оладен сад матете ја павлаката со голема брзина на миксерот, додека не почнат да се формираат врвчиња.

Покријте ја и ставете ја во фрижидер.

Во голем сад изматете ги крем сирењето, шеќерот и ванилата додека добро да се соединат, околу 2-3 минути со голема брзина. Важно е крем сирењето и шеќерот да бидат убаво изматени, затоа немојте да го брзате овој чекор.

Убаво измешајте го шлагот со смесата од крем сирење.

Состојки:
1 чаша слатка павлака

250 г крем сирење (омекнато)

3/4 чаша шеќер

1 лажичка екстракт од ванила

Објавено

Петок, Јануари 1, 2021 - 18:57

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе

Турската влада има нови барања од социјалните медиуми и дигиталните платформи како што се Фејсбук (Facebook), Ватсап (Whatsapp), Инстаграм (Instagram) и Твитер (Twitter). 

повеќе

Баталете ги овие глупости со Бугарија, а Османи нека си фати патот до Брисел да земе обрасци за членство во ЕЕО и нека ги пополнат брзо.

повеќе