Приготвување:Во оладен сад матете ја павлаката со голема брзина на миксерот, додека не почнат да се формираат врвчиња. Покријте ја и ставете ја во фрижидер. Во голем сад изматете ги крем сирењето, шеќерот и ванилата додека добро да се соединат, околу 2-3 минути со голема брзина. Важно е крем сирењето и шеќерот да бидат убаво изматени, затоа немојте да го брзате овој чекор. Убаво измешајте го шлагот со смесата од крем сирење. | Состојки:1 чаша слатка павлака250 г крем сирење (омекнато) 3/4 чаша шеќер 1 лажичка екстракт од ванила |
- Македонија
- Спорт
- Свет
- Забава
- Култура
- Кујна
- Фото
- 75НОВИ / 24h
- 1 од 13
- следно ›
- Контакт