Приготвување:Ставете ги чоколадата, млекото и путерот во стаклен сад и загрејте ги во микробранова печка (или на пареа) 90 секунди. Измешајте за да добиете еднолична смеса и грејте ги уште 15 секунди ако треба. Додајте го екстрактот и промешајте. Додајте ги оревите. Префрлете ја смесата во тава обложена со мрсна хартија и измазнете ја со лопатка. Одозгора украсете со останатите ореви. Ладете го колачот во фрижидер најмалку неколку часа. Исечете го на коцки и чувајте во херметички сад во фрижидер до една недела. | Состојки:400 г темна чоколада, скршена на парчиња400 мл засладено кондензирано млеко 60 г путер 1 лажичка екстракт од ванила 100 г сечкани ореви, плус околу 2 лажици за украс |
- Македонија
- Спорт
- Свет
- Забава
- Култура
- Кујна
- Фото
- 80НОВИ / 24h
- 1 од 14
- следно ›
- Контакт