Прелив за торти од чоколаден путер

Приготвување:

Ставете го какаото во голем сад и промешајте го за да нема грутки.

Убаво изматете ги путерот и какаото.

Во смесата со какао додајте ги шеќерот и млекото со додавање 1 чаша шеќер, па една лажица млеко. Откако убаво ќе изматите по секое додавање, вклучувајте го миксерот на голема брзина по околу една минута. Повторувајте сè додека не се додадат целите шеќер и млеко.

Додадете го екстрактот од ванила и еспресото во прав и убаво изматете.

Ако преливот ви се чини премногу сув, додајте уште млеко, лажица по лажица, додека не ја постигнете саканата структура. Ако ви изгледа влажен и не ја задржува формата, додајте шеќер во прав, лажица по лажица, додека не ја постигнете саканата структура.

Состојки:
300 г путер, омекнат

1 чаша незасладено какао

5 чаши шеќер во прав

½ чаша млеко

2 лажички екстракт од ванила

½ лажичка еспресо во прав

Објавено

Петок, Декември 4, 2020 - 18:19

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе