Човечко тело и органи направени од хартија (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Уметницата Лиза Нилсон ја создаде оваа вонсериска серија покажувајќи ги внатрешните органи на човечкото тело и сето тоа го направи со хартија.

„Се водев според мојата имагинација, со денови ги составував парченцата од обоена хартија, личеше на составување сложувалка“, објаснува уметницата Нилсон, која била инспирирана од еден проект на група уметници од 1994 година наречен Видлив човечки проект.

Уживајте во галеријата.

 
Понеделник, Декември 2, 2013 - 14:52

Странска

26 Јуни 2017 - 19:20

Во која куќа на Хогвортс би сакале да бидете? Постојат четири опции, и секој човек се вклопува во некоја од нив...

12 Јуни 2017 - 15:46

Компанијата Смирноф почна нова кампања во која се потсмева со актуелниот американски претседател Доналд Трамп и...

28 Мај 2017 - 20:54

Фестивалот Скопје колинг (Skopje calling 2017) ќe сe одржува на нова локација - стадионот на АРМ во Градскиот...

14 Мај 2017 - 21:24

Линиите на поделба за брегзитот влијаат и на Евровизија, велат анкетарите.

12 Мај 2017 - 10:40

Кога на луѓето ќе им се даде начин да видат што се случува во нивната глава во реално време, набрзо учат како да...

25 Април 2017 - 16:53

Finish, Sweparture, Withdrawsaw, Szech-out, Quitaly, Maltalavista...

10 Април 2017 - 13:32

Кога ја отворивме кутијата, добивме многу пријатен впечаток за новиот Самсунг Галакси А5 (2017...

04 Април 2017 - 19:55

Спиењето е финалната граница за француските научници што ја проучуваат микрогравитацијата, а тие бараат 24 мажи...

08 Февруари 2017 - 15:02

Руската влада го блокираше порносајтот Брејзерс со објаснување дека неговата порнографска содржина има „длабоко...

08 Февруари 2017 - 00:18

Она што го видовме во изборната 2016 година не е ништо во споредба со она за што ќе треба да се подготвиме за...

07 Февруари 2017 - 13:29

Понекогаш клатното на нашата верба се занишува предалеку. На пример, нашата перспектива на она што е можно....

06 Февруари 2017 - 19:20

Чинот на онлајн-збеснување од начин на губење време на ексцентриците стана централна движечка сила на нашите...