Официјалниот јазик во Република Северна Македонија е писмено-регионална норма на бугарскиот јазик, е едногласниот и непроменет став на Бугарската академија на науките (БАН), потврден на денешната седница на Академијата и објавен во нејзиното официјално соопштение

350.000 евра во кутија за чевли или во несесер од свекрвата?
Потребно е двотретинско мнозинство во Собранието
Зашто го поддржувал Милошевиќ

Македонија

Сега, кога нашата држава ја предводат анационални лидери, кога супериорната бугарска власт смрди од агресивен национализам, ќе биде тешко да се изгради цврсто пријателство.

повеќе

Иако Буџетот 2020 е популистички, сепак со цврстите ставови за отфрлање на субвенциите за возила и за промена на даночната политика на СДСМ, како и во идејата за понатамошно отворање на Министерството за финансии се наѕира дека Ангеловска знае што прави.

повеќе

Да се стави точка на великобугарскиот шовинизам е насловот позајмен од едно писмо напишано во јули 1946 година од Илинденската организација до Владата на слободна Македонија.

повеќе

Автомобилизам