По укинувањето на концесијата

Адвокатската канцеларија „Вајт енд кејс" (White&Case) од САД ќе ја застапува македонската влада во спорот со украинската компанија „Сардич" која со владина одлука ја изгуби концесијата за рудникот Казандол во Валандово. „Сардич" побарува отштета од 350 милиони евра.

Македонија

По извештајот на УНЕСКО

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе

Автомобилизам