ФоТон

Морбидна глетка нѐ пречека во велешкото предградие Превалец. Тука, на педесетина метри од куќите, дробилките на фабриката за вар на фирмата „Каменолом техно павер“ чиниш толку го „ископале“ ридот, што тој ќе се урне и ќе ги поклопи

16 Јануари 2018 - 13:41

Судбината на овие две деца чиј живот наместо нагоре кон облаците, одамна се втурнал во амбис, ја делат стотици деца низ Македонија.

05 Јануари 2018 - 16:30

Мајка и ќерка повеќе од една година заспиваат под распуканите ѕидови на својата куќа со молитва да се разбудат живи. Двете жени со тага во очите раскажуваат за нивната немоќ да сторат нешто за враќање на нивниот живот во нормала.

28 Декември 2017 - 10:47

Вкупно 30 сопственици на станови во зграда во центарот на Скопје треба дополнително да платат секој по 2.400 евра за комуналии што не ги платила фирмата „Лем Инженеринг". Тоа е епилогот од децениска голгота почната уште во 2004 година, но и слика на урбанистичкиот хаос во Скопје

17 Октомври 2017 - 11:55

Зима или лето, пролет или есен... веќе нема никакво значење. Апаратите за мерење на загаденоста на воздухот во скопската општина Карпош постојано покажуваат зголемени концентрации на честичките ПМ 10 и ПМ 2,5 во воздухот. Овие апарати често покажуваат дека концентрациите на овие честички во воздухот се многу над максимално дозволените количества.

16 Октомври 2017 - 11:48

Прво поплава, потоа карцином на гласните жици на таткото, а сега и немање пари децата да студираат... Вака во една реченица може да опише судбината на семејството Балиќ од Сингелиќ по минатогодишните поплави во скопскиот регион. Куќата им е речиси урнисана, помошта од државата за реновирање на куќата од две илјади евра беше добредојдена, ама за операцијата на таткото и... денес сите се под кирија и чекаат.

22 Септември 2017 - 11:34

Со што сè е соочен туристот што мора да ја помине малата земја Македонија за да стигне до летувалиштето во кое си резервирал одмор? Врз какви сè уникатни визуелни, мирисни и материјални доживувања тој ќе го формира својот понатамошен впечаток за земјава и за нејзините жители...

19 Септември 2017 - 17:00

ФоТон е нова рубрика на МКД.мк и иновативен нов жанр на презентирање на нашите новинарски приказни, кои отсега на нашиот сајт ќе може и да ги слушнете.

05 Септември 2017 - 13:59

ФоТон е нова рубрика на МКД.мк и иновативен нов жанр на презентирање на нашите новинарски приказни, кои отсега на нашиот сајт ќе може и да ги слушнете.

14 Август 2017 - 12:53

ФоТон е нова рубрика на МКД.мк и иновативен нов жанр на презентирање на нашите новинарски приказни, кои отсега на нашиот сајт ќе може и да ги слушнете.

09 Август 2017 - 13:15

ФоТон е нова рубрика на МКД.мк и иновативен нов жанр на презентирање на нашите новинарски приказни, кои отсега на нашиот сајт ќе може и да ги слушнете.

03 Август 2017 - 12:54

ФоТон е нова рубрика на МКД.мк и иновативен нов жанр на презентирање на нашите новинарски приказни, кои отсега на нашиот сајт ќе може и да ги слушнете.

31 Јули 2017 - 09:49

ФоТон е нова рубрика на МКД.мк и иновативен нов жанр на презентирање на нашите новинарски приказни, кои отсега на нашиот сајт ќе може и да ги слушнете.

24 Јули 2017 - 09:42

ФоТон е нова рубрика на МКД.мк и иновативен нов жанр на презентирање на нашите новинарски приказни, кои отсега на нашиот сајт ќе може и да ги слушнете.

19 Јули 2017 - 12:41

ФоТон е нова рубрика на МКД.мк и иновативен нов жанр на презентирање на нашите новинарски приказни, кои отсега на нашиот сајт ќе може и да ги слушнете.

18 Јули 2017 - 11:45

Информациите на овој веб-сајт не се официјални информации од Владата на САД и не ги претставуваат гледиштата или ставовите на УСАИД или Владата на САД.

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе

Македонија сѐ повеќе заглавува во сиромаштија чија стапка изнесува скоро 22 отсто од вкупното население, речиси една третина од децата живеат во сиромаштија.

повеќе

Дали поновите, посјајните и посложените нешта автоматски значи дека се подобри? Всушност, најчесто вистината е спротивна на тоа.

повеќе