„Малата војна“ на Бит-пазар (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Седум повредени полицајци и 8 приведени насилници е досегашниот епилог од денешните протести на поголема група граѓани кои се незадоволни од пресудите за случајот „Монструм“. Полицијата ги презеде сите неопходни мерки според безбедносната анализа и проценка. Официјални лица на полицијата велат дека меѓу протестантите имаше лица кои беа специјално дојдени да предизвикаат инцидент. Дел од полицајците предизвикаа проблеми во работата на новинарски екипи на редакциите на МИА и „Слободен печат“. Од МВР велат дека ќе бидат испитани и овие случаи.

Објавено

Петок, Февруари 26, 2021 - 18:32

Како и главниот лик во романот, Доне Совичанов, и Ташко Георгиевски никогаш не потклекна и не побара пусулче од Канцеларијата на нашиот јужен сосед во Скопје за да ја премине границата и да го посети своето родно село во Егејска Македонија.

повеќе

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе