„Малата војна“ на Бит-пазар (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Седум повредени полицајци и 8 приведени насилници е досегашниот епилог од денешните протести на поголема група граѓани кои се незадоволни од пресудите за случајот „Монструм“. Полицијата ги презеде сите неопходни мерки според безбедносната анализа и проценка. Официјални лица на полицијата велат дека меѓу протестантите имаше лица кои беа специјално дојдени да предизвикаат инцидент. Дел од полицајците предизвикаа проблеми во работата на новинарски екипи на редакциите на МИА и „Слободен печат“. Од МВР велат дека ќе бидат испитани и овие случаи.

Објавено

Петок, Февруари 26, 2021 - 18:32

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе