„Малата војна“ на Бит-пазар (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Седум повредени полицајци и 8 приведени насилници е досегашниот епилог од денешните протести на поголема група граѓани кои се незадоволни од пресудите за случајот „Монструм“. Полицијата ги презеде сите неопходни мерки според безбедносната анализа и проценка. Официјални лица на полицијата велат дека меѓу протестантите имаше лица кои беа специјално дојдени да предизвикаат инцидент. Дел од полицајците предизвикаа проблеми во работата на новинарски екипи на редакциите на МИА и „Слободен печат“. Од МВР велат дека ќе бидат испитани и овие случаи.

Објавено

Петок, Февруари 26, 2021 - 18:32

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе