Од протестите во Скопје против нападите на Израел врз Газа

Денеска во Скопје се одржа Марш на мирот, како поддршка на жртвите во појасот Газа. Целта на Маршот беше да се упати порака до Израел да престане да ги убива цивилите во Газа. Маршот е организиран од неколку невладини организации, кои побараа од македонската влада јавно да го осуди она што се случува во Газа.

 

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе