Ќе се договорат ли политичките лидери за датум за избори?

Во тек е лидерската средба на лидерите на парламентарните политички партии. Домаќин им е претседателот Стево Пендаровски. Една од главните теми е датумот за парламентарните избори - дали ќе бидат предвремени или редовни.

 

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе