Жител од кочанско пронашол бомба во неговиот двор

Денеска во 09.30 часот во полициската станица Кочани, С.Т.(40) од с.Дулица, а со привремено престојувалиште во с.Тркање, Кочанско, пријавил дека во неговиот двор во стара помошна просторија во с.Тркање, пронашол неексплодирана рачна бомба која најверојатно потекнува од Првата светска војна.

Увид на местото извршила увидна екипа на ОВР Кочани, а од страна на претставник на Дирекцијата за заштита и спасување бомбата била подигната за понатамошна постапка.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе