Жител од кочанско пронашол бомба во неговиот двор

Денеска во 09.30 часот во полициската станица Кочани, С.Т.(40) од с.Дулица, а со привремено престојувалиште во с.Тркање, Кочанско, пријавил дека во неговиот двор во стара помошна просторија во с.Тркање, пронашол неексплодирана рачна бомба која најверојатно потекнува од Првата светска војна.

Увид на местото извршила увидна екипа на ОВР Кочани, а од страна на претставник на Дирекцијата за заштита и спасување бомбата била подигната за понатамошна постапка.

Западот може да му послужи на остатокот од светот како изложба на ужасни и очигледно неуспешни идеи, меѓу кои се и комунизмот, фашизмот, нацизмот, феминизмот, анархизмот и, во последно време, либерализмот.

повеќе

Како и главниот лик во романот, Доне Совичанов, и Ташко Георгиевски никогаш не потклекна и не побара пусулче од Канцеларијата на нашиот јужен сосед во Скопје за да ја премине границата и да го посети своето родно село во Егејска Македонија.

повеќе

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе