Жител од Дебар измамен за 80.000 евра

Вчера во 15.00 часот во Одделението за внатрешни работи Дебар, 56- годишен маж од Дебар пријавил дека бил измамен од М.Д, К.С., двајцата од Дебар и С.Н. од с.Велешта, струшко, за сума од околу 80.000 евра.Според пријавеното, во декември 2018 тој му позајмил пари на М.Д. кои до сега не му ги вратил.

Исто така, според пријавеното, С.Н. со посредство на К.С. се обврзал дека ќе го преземе долгот што М.Д. го имал кон него, а за таа цел требало да му исплати 32.000 евра за да ја ослободи хипотеката и сопственоста да ја пренесе на него.

Како што е пријавено, С.Н. како награда од пријавителот добил 13.300 евра. Се преземаат мерки за расчистување на случајот, велат од МВР.

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе

Вакцинирањето преку ред, слабата стратегија и лошата комуникација со јавноста ги обележаа првите месеци на вакцинирање во Хрватска која во моментов е близу дното на ЕУ во однос на процентот на вакцинирана популација. 

повеќе