Жител на Дебрца, мамел дека обезбедува визи за САД

СВР Охрид поднесе кривична пријава против Р.Б.(53) од селото Мешеишта, општина Дебрца, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „измама".

Како што соопшти денеска МВР, тој, во текот на оваа и мината година на лице од Охрид му ветувал дека може да му обезбеди виза за САД и доведувајќи го во заблуда, во два навратa побарал и добил сума од 2.000 американски долари.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе