Жена се повредила откако маж ја турнал на кејот на Вардар

ОВР Гостивар поднесе кривична пријава против 53-годишниот Ш.З. од Гостивар, поради постоење основано сомнение за сторено кривично дело „тешка телесна повреда“.

Пријавениот на 08.05.2021 околу 20:00 часот во Градскиот парк во близина на кејот на реката Вардар во Гостивар, додека бил заедно со оштетената 38-годишната А.О. од Гостивар, ја турнал, при што таа паднала и се повредила

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе