Жена нападната од роднина во Ржаничино

Вчера во 20.20 часот 34-годишна жителка на с.Ржаничино, скопско, пријавила дека во с.Ржаничино била физички нападната од Д.С.(65), со кого имале нарушени семејни односи.

Полицијата утврдила дека бил направен прекршок, односно нарешен бил јавниот ред и мир.

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе