Жена касната од куче во Ѓорче Петров

Вчера во 17.45 часот во Полициската станица Ѓорче Петров, Г.Б.(49) од Скопје пријавила дека на 3 февруари околу 10 часот на улица „Лука Геров“, додека шетала по улицата, ја каснало куче за десната нога.

Брисел не мора да има шпион во Кремљ за да дознае дека Москва ќе стори сè што може за да ја спречи Македонија да се приклучи во НАТО - не поради нејзиното стратегиско значење, туку поради симболичната вредност на потегот, вели политичкиот експерт Иван Крастев за Гардијан.

повеќе

Македонија не е единствената жртва на ваквото здодевно силеџиство на Грција. Грчката влада се расправа и со Албанија и со Турција, вели принцот Мајкл од Лихтенштајн.

повеќе

Нема законски пречки да се снима полициски службеник за време на вршење на должноста, иако полицијата се противи на тоа.

повеќе