МВР

Заштитни маски не носеле 285 лица

Во текот на изминатото деноноќие на територијата на државата по однос на мерката за носење лична заштита на лице регистрирани се 285 прекршоци, информира МВР.

Министерството за внатрешни работи, исто така апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со ковид -19. 

 

Како што тргнало, на крај, кога ќе го оствариме сонот и конечно ќе влеземе во ЕУ, ќе бидеме нација X, со јазик Y, со националност Z? Кој ќе се радува на тоа?

повеќе

Зошто да не му веруваме на лидерот кој е на чело на колоната запатена кон ЕУ?

повеќе

Логиката е кога веќе се успеа со Преспанскиот договор, кога веќе отстапката е потпишана, зошто да не се направи тоа и со Бугарија.

повеќе