Заканувајќи му се изнудил 6.000 денари од 12-годишник

Кичевската полиција поднесе кривична пријава против Л.А. (26) од село Грешница поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело изнуда.

На 25 август околу 16 часот на кејот покрај река ,,Сушица“ во Кичево, пријавениот со сериозна закана кон животот на 12-годишник од кичевското село Грешница, изнудил пари во износ од 6.000 денари.  

 

 

„Бејоеремите" веќе многу долги години имале и имаат јазик којшто (Слушни! Слушни добро!) сите, освен нас, го нарекуваат „македонски".

повеќе

Добронамерниот дијалог – поточно способноста да се види светот преку очите на други луѓе, посебно оние со кои не се согласуваме – никогаш не бил поважен од сега.

повеќе

Владата не би смеела самостојно да одлучува за ставање под концесија на минералните суровини како што предвидува постојниот закон.

повеќе