Забавите организирани на Градиште завршија со кривични пријави

Поднесени се 2 кривични пријави за забавите организирани во Градиште, на плажите 2 и 3, пренесува Слободен Печат. Полициските службеници од подрачјето на СВР Охрид забележале 170 прекршоци за неносење лична заштита на лицето. Најмногу од нив се во Охрид – 90, Струга-46, Кичево-30 и Дебар-4.

„Во овој продолжен викенд, заедно со колегите од Скопје и од одделението во Гостивар, со петнаесет инспектори направени се 75 надзори во 2 дена. На подрачјето на Охрид имаме 2 кривични пријави по членот 206 од Кривичниот Законик конркетно за журки во Градиште, на плажите два и три. На подрачјето на Струга во кафуле покрај Дрим постапивме, но наидовме на попречување па полицијата се вмеша во случајот и се преземаат дополнителни мерки", велат од Пазарниот инспекторат одделение Охрид,

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да покаже демократски капацитети и зрелост очекувана од граѓаните

повеќе

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе