Во Велес

За шест часа фатени 18 пијани возачи

Осумнаесет прекршоци биле регистрирани во полициска акциска контрола на возачи кои управуваат возила под дејство на алкохол, што била спроведена ноќеска во периодот од 20.00 до 02.00 часот на подрачјето на СВР Велес.

Од вкупниот број прекршоци, 11 се регистрирани во Велес, два во Кавадарци и пет во Неготино, информира портпаролот Верољуб Додевски.

Тој најави дека против овие лица ќе бидат поднесени соодветни пријави.

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе