За пет часа во Битола и Прилеп казнети 90 мотоциклисти

За време на полициска акциска контрола на територијата на Битола и Прилеп казнети се 90 мотоциклисти. Казни се изречени и за алкохолизирани возачи на автомобили.

МВР информира дека сообраќајната полиција синоќа, во периодот од 18 до 23 часот, спровел акциска контрола за прекршоци кои ги прават возачите на мотоцикли на територија на СВР Битола.

„За време на контролата констатирани и законски санкционирани се 90 прекршоци, од кои 50 на територија на Прилеп и 40 на територија на Битола“, велат од МВР.

Исто така, во периодот од 23 до 2 часот по полноќ на подрачјето на Битола била спроведена акциска контрола за управување возило под дејство на алкохол, при што казни им се изречени на пет возачи.

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе