За брзо возење во Тетово и Гостивар казнети 63 возачи

Во периодот од 14 до 20 часот вчера на подрачјето на СВР Тетово спроведена e засилена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваaт возило со брзина поголема од пропишаната. При тоа санкционирани се 63 возачи, од кои 39 на територија на Тетово, а 24 на територија на Гостивар.

„Од казнетите, 52 возачи возеле со брзина од над 50 километри на час над пропишаната, а осум за дури над 70 километри на час над дозволената. Повторно, уште еднаш апелираме до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи и со тоа да придонесат да се зголеми безбедноста во сообраќајот, информира Марјан Јосифоски“, портпарол на СВР Тетово.

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови.

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе

(Овој труд беше презентиран на конференцијата „Геноцидот и неговата превенција во дигиталното доба: предизвици на 21 век“, 19- 23 јули, Барселона, Шпанија.)

повеќе