На подрачјето на Скопје

За 4 дена 33 сообраќајќи, едно лице е загинато

Триесет и три сообраќајни незгоди се случиле во периодот од 23 мај до вчера на подрачјето на Скопје, а во нив едно лице е загинато. Како што соопшти МВР во 15 од сообраќајните незгоди е предизикана материјална штета.

Припадниците на СВР-Скопје регистрирале 270 возачи кои се движеле со поголeма брзина од дозволената со сообраќаен знак.

Од сообраќај се исклучени 78 возачи, еден од нив управувал под дејство на аккохол, 73 возеле пред да се стекнат со право на управување, а почетници биле четворица.

Од сообраќај се исклучени 62 возила, од кои пет биле технички неисправни, а 57 биле нерегистрирани.

Непрописно биле паркирани 384 возила, а со пајак се подигнати 114.

Кина му дава на регионот нова надеж додека сонот за ЕУ се распаѓа, вели Политико.

повеќе

Северна Македонија стана кандидат 9 години пред Албанија и нема ништо лошо побрзо и да оди напред.

повеќе

Сега, додека балканскиве политичари ќе шетаат низ духовноста како волови во свила - каде им се врвните интелектуалци што би внеле елеганција во совладување на споровите?

повеќе