Вработен во Управните служби на МВР нападнал странка

Скопјанецот Д.М.(38) бил претепан вчера од вработен во Управните служби додека чекал да подигне лична карта.

Според полицијата, вчера во 17.20 часот Д.М. пријавил во ПС Центар дека околу 16 часот, во Управни служби сместени во зградата на МРТВ, додека чекал за подигнување на лична карта бил физички нападнат од страна на вработен. Полицијата го расчистува случајот.

 

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе

Придобивките од дрвјата за урбаниот екосистем и квалитет на воздухот можат да се зголемат со систематско планирање на зелениот простор. Дизајнирањето на зелените простори во градовите треба да ја опфати и функцијата за чистење на воздухот.

повеќе

На Грците не им е важно дали вечно ќе ја нарекуваат соседната земја „Скопје“, или дали соседите утре сами ќе почнат да се нарекуваат „Република на Осамениот Бор“. Она што ним навистина им е важно е како ја нарекува остатокот од светот.

повеќе