Вработен во МВР на Табановце се обидел да прошверцува малолетничка

М.А. вработен во МВР добил кривична пријава за поради постоење сомневање за кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластување“.

На 10 јуни во полициската станица за граничен премин Табановце пријавениот, при вршење на работни задачи на пасошка контрола за влез во Македонија, овозможил влез на малолетничка од Кавадарци, без да ја заведе во електронскиот систем за контрола на патници и возила, а исто така, тој не побарал приложување на негативен ПЦР тест за ковид-19 и не ја упатил во државен карантин, со што постапил спротивно на донесените одлуки на Владата.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе