Вработен во „Македонски шуми“ ставил печат на 136 метри кубни бесправно исечени дрва

Полицијата од Струга поднесе кривична пријава против Г.Б. (47) од Струга поради постоење основи на сомневање за „злоупотреба на службена положба и овластување“.

Пријавениот, вработен во шумско стопанство „Јабланица“, во атар на село Лакавица, ставил печат на 136,5 кубни метри бесправно исечени букови дрва, сопственост на Македонија и овозможил да бидат транспортирани како легални.

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе