Вработен во „Македонски шуми“ ставил печат на 136 метри кубни бесправно исечени дрва

Полицијата од Струга поднесе кривична пријава против Г.Б. (47) од Струга поради постоење основи на сомневање за „злоупотреба на службена положба и овластување“.

Пријавениот, вработен во шумско стопанство „Јабланица“, во атар на село Лакавица, ставил печат на 136,5 кубни метри бесправно исечени букови дрва, сопственост на Македонија и овозможил да бидат транспортирани како легални.

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе