Според неофицијални информации се работи за кражба

Возилото што падна во Вардар било на вработен во „Аџибадем Систина“, во него немало луѓе

Возилото што претпладнево беше извадено од реката Вардар е во сопственост на вработен во болницата „Аџибадем Систина". Во него немало патници, а треба да се утврди како завршило во водите на реката Вардар. 

Вработениот утрово дошол на работа и го паркирал својот автомобил на паркингот во близина на реката.

Според првичните, неофицијални информации се работи за обид за кражба. 

Автомобилот беше извлечен во близина на пешачкиот мост кај болницата „Аџибадем Систина" со помош на сајли што преку водите на Вардар ги поставија спасувачките екипи од Противпожарната единица и нуркачката единица при МВР.

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе