Возел со 198 км на час, за полицискиот радар не беше недофатлив

МВР сподели фотографија направена од екранот на полицискиот радар од која се гледа моментот кога е регистриран автомобил кој се движи со 198 километри на час, што е за над 70 километри на час повеќе од дозволената брзина и за што се изрекува строга санкција. Со радарска контрола на патиштата и улиците низ земјава вчера биле регитрирани 195 брзи возачи.

Од МВР велат дека од вкупно 195 санкционирани возачи, четири возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а три возила се движеле со дури над 70 километри на час повеќе од дозволената брзина. Притоа 126 возила ја пречекориле брзината во населено место, а 69 надвор од населено место.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, предупредуваат од МВР и апелираат да се почитуваат ограничувањата на брзината и да се почитуваат сите сообраќајни правила и прописи.

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе