Возел многу пијан па „дувнал“ 3,39 промили во полицискиот дрегер

Полицијата сподели фотографија направена од екранот на „дрегер“ уред, која покажува дека еден возач бил во многу алкохолизирана состојба, апаратот прикажал дека има 3,39 промили во крвта. Со контролата на полицајците на територијата што ја покрива СВР Битола се казнети 53 возачи кои седнале да возат иако биле пијани. На територијата на Македонија во текот на ноќта за возење во алкохолизирана состојба биле казнети вкупно 91 возач.

Најголемиот број од санкционираните од страна на полицијата на СВР Битола се на подрачјето на градот - 20, потоа на подрачјето на Прилеп - 22, пет возачи во Ресен, три санкционирани возачи во Демир Хисар, двајца во Македонски Брод и една санкција е изречена во Крушево.

Во Велес пак, се казнети осум возачи, а казни се напишани и во други градови, соопшти Министерството за внатрешни работи.

Контролата е спроведена во периодот од 23 часот до 5 часот утринава.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе