Воз удрил во камења поставени на пругата

Во полициската станица Гостивар вчера било пријавено дека на 50 метри пред железничката станица Гостивар, патнички воз кој сообраќал на релација Скопје - Кичево удрил во камења поставени на пругата, по што продолжил со движењето.

Нема оштетувања на возот и нема повредени лица. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе