Воз удрил во камења поставени на пругата

Во полициската станица Гостивар вчера било пријавено дека на 50 метри пред железничката станица Гостивар, патнички воз кој сообраќал на релација Скопје - Кичево удрил во камења поставени на пругата, по што продолжил со движењето.

Нема оштетувања на возот и нема повредени лица. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе