Воз ги прегазил двајцата мигранти вчера кај Табановце

Двајцата мигранти, чии што тела беа пронајдени вчера покрај железничката пруга кај кумановското село Табановце биле прегазени од воз, соопшти денеска СВР Куманово. Идентитетот на едното лице е веќе утврден и станува збор за Ј. К од Авганистан, за второто починато лице полицијата сè уште работи на утврдување на идентитетот.

Вчера во 15:42 часот во СВР Куманово било пријавено дека покрај железничка пруга во село Табановце, кумановско, биле пронајдени две тела на починати лица мигранти. Од извршениот увид од страна на полициски екипи од СВР Куманово било констатирано дека лицата биле удрени од воз. Утврдено е дека се работи за Ј. К од Авганистан и сè уште се вршат проверки за утврдување на идентитетот на другото лице, соопшти полицијата.

По насоки од Јавен обвинител телата се предадени за погреб.

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе