Воспитувач физички нападнал малолетен штитеник во домот „25 мај“

Малолетен штитеник на установа бил физички нападнат од воспитувач И.П., а пријавило одговорно лице во Јавна установа

Вчера во 14.00 часот во Полициската станица Ѓорче Петров, одговорно лице во Јавна установа за згрижување деца со воспитно-социјални проблеми „25 мај" пријавила дека на 10.06.2022 во Оперативната единица - Хром малолетен штитеник на установата бил физички нападнат од воспитувач И.П..

Се работи на расчистување на случајот.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе