Во товарен воз на Табановце откриени четворица мигранти

Четворица мигранти од Авганистан биле откриени ноќеска после полноќ на желаничкиот премин Табановце во товарен воз кој сообраќал од Грција кон Унгарија. 

„Ноќеска после полноќ на Граничниот премин Табановце, вработени во МЖ-Транспорт пријавиле дека на излез од Македонија во товарен воз кој сообраќал на релација Грција-Унгарија забележале тропање во некој од контејнерите. Откако биле отстранети пломбите во еден од вагоните натоварен со контејнер биле пронајдени четири лица мигранти од Авганистан, А.Б.К.(20), O.M.(30), A.З.(19) и С.И.(33)”, информира МВР.

Тие биле однесени во транзитниот камп Табановце за понатамошна постапка.

 

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе