Во товарен воз на Табановце откриени четворица мигранти

Четворица мигранти од Авганистан биле откриени ноќеска после полноќ на желаничкиот премин Табановце во товарен воз кој сообраќал од Грција кон Унгарија. 

„Ноќеска после полноќ на Граничниот премин Табановце, вработени во МЖ-Транспорт пријавиле дека на излез од Македонија во товарен воз кој сообраќал на релација Грција-Унгарија забележале тропање во некој од контејнерите. Откако биле отстранети пломбите во еден од вагоните натоварен со контејнер биле пронајдени четири лица мигранти од Авганистан, А.Б.К.(20), O.M.(30), A.З.(19) и С.И.(33)”, информира МВР.

Тие биле однесени во транзитниот камп Табановце за понатамошна постапка.

 

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе

Како по ѓаволите успеаја политичарите да го претворат токму Гоце Делчев во повод за поделби и омраза?

повеќе

Независна Македонија не може да се пофали со успешно менаџирање на етничките прашања, а првите „грешки“ се прават во првите денови од независноста.

повеќе