Во Тетовско изгореа куќа и плевна

Двокатна куќа и плевна утринава изгореа во пожар во тетовското планинско село Вешала утринава.  Во куќата не живеел никој и нема повредени лица.

„Пријавен е пожар во 7 часот и 45 минути во село Вешала, сопственост на 55 годишна жена од истото место. При пожарот целосно изгореле двата објекти, при тоа нема повредени. На пожарот интервенирале пожарникарите од тетовската териотријална противпожарна единица и огнот е локализирани и ликвидиран“, информира Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово.

Во текот на денот ќе се врши увид од полициските службеници на СВР Тетово.

Вчера пожарникарите интервенирале и на пожар на отворено во селото Прељубиште. На 5 март во Стенче изгоре двокатна куќа, каде исто така никој не живеел и немаше повредени. 

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе