Во Тетово приведена девојка од Босна и Херцеговина

Во 13.25 часот во СВР Тетово била приведена 29-годишната Б.Џ. од Босна и Херцеговина.

Девојката имала активна забрана за престој во Република Македонија. Таа била задржана во полициска станица за понатамошна постапка.  

ЕУ треба принципиелно да реагира на отворениот национал-шовинизам на бугарскиот парламент, се вели во отвореното писмо на македонски академици и професори до европретставниците во Македонија.

повеќе

Нашиот процес на преговори многу веројатно ќе биде предмет на уште построги критериуми и мониторинг имајќи ги предвид искуствата на земјите кои во моментот преговараат. 

повеќе

На Македонија и Бугарија им треба дебата која ќе го унапреди историското разбирање без робување на идеологии, митологии и политики.

повеќе