Во Тетово исчезнал 43-годишен маж со здравствени проблеми

Тетовската полиција информира дека кај нив е пријавено исчезнување на 43-годишник што има здравствени проблеми.

З.Ф. (73) од Тетово пријавила дека од домот се оддалечил нејзиниот син Б.Ф. (43) од Тетово, кој имал здравствени проблеми. Се преземаат мерки за пронаоѓање на лицето, информираат од СВР Тетово. 

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе